Motox logga

Jonathan Bengtsson klar för Team 62 Motorsport i MXGP.

Jonathan Bengtsson har i flera år kämpat sig fram i MXGP-VM som privatförare , men nu  han har säkrat en team styrning för säsongen 2020. Bengtsson har skrivit kontrakt med  62 MotoSport-teamet som kommer ge honom möjlighet att delta i de europeiska omgångarna i MXGP.

 62 MotoSport teamet skapades av Klemen Gercar och efter att han bestämde sig för lägga handskarna på hyllan.  2020  kommer att vara det första året som han inte själv deltar som förare. Som team kompis till Bengtsson kommer Filip Olsson också att tävla EMX250-serien och några MX2-VM-omgångar. ”Jag och Klemen har alltid varit goda vänner och pratat mycket med varandra sedan jag började tävla i MXGP-serien. I år frågade han mig om mina planer för nästa år, jag tror att det var i Loket. Sedan har vi pratat fram och tillbaka. Vi kom fram till ett  avtal och jag ser verkligen framemot att arbeta med Klemen och alla människor på Sixtytwo motorsport  sa Bnegtsson.
Jag hoppas på en bra och skadefri försäsong så jag kan komma in 100% från början av serien. Min förhoppning är att kunna ta poäng i varje deltävling jag ställer upp i.
Jag vill  tacka  alla som har hjälpt mig att komma så långt. Hela min familj, utan dem skulle jag aldrig vara där jag är. Och naturligtvis alla som har hjälpt mig under min tid som privatförare. Min mekaniker Luc Corens, Johan Boonen och alla killarna på DT1, Herman Sesink, MXP, LS2 hjälmar, OC1, CrossXracing, JH Motors ”, tilllade Bengtsson.