Motox logga

GAS GAS i MXGP 2020?

Nu, med KTM: s inträde i GAS GAS, pekar vissa rykten på möjligheten att GAS GAS kan ha ett officiellt team i MXGP-världsmästerskapen 2020, i  likhet med Husqvarna och KTM. 
KTM siktar alltså på att starta om det spanska varumärket inom motorcrossindustrin med en modell med ett spanskt namn men med KTM-teknik och utseende.

 I slutet av september kom nyheten om förvärvet av det spanska varumärket GAS GAS av KTM-fabriken, den österrikiska jätten tog över Girona-märket genom Black Toro Capital, företaget som äger GAS GAS, och från det ögonblicket börjar samarbetet mellan båda märkena ge nyheter, till exempel möjligheten att GAS GAS officiellt är närvarande i världsmotocrossen.
När KTM köpte Husqvarna tog det en radikal vändning för det svenska varumärket, vilket gav motorcyklarna till det krönade Husqvarna, identiteten för KTM liknande motorcyklar,  med en bred närvaro  i världsmotocrossen av Husqvarna.
Nu verkar det vara GasGas tur att gå samma väg

Det spekuleras i att KTM kommer att överväga att använda av sina satellitlag som redan finns i MXGP-paddocken och kommer att göra dem till det officiella Gas Gas Factory-teamet 2020.
Med deltagande av KTM skulle Gas Gas bli det tredje österrikiska ägda varumärket i depån.
Vi får väl se om dessa rykten bekräftas. Och även om det bara är namnet blir GasGas ett spanskt varumärke inom eliten i motocross.